Montering av GB130MG

Här är hur du monterar GB130MG korrekt på ditt fordon.

Märk: För följande bilar rekommenderar vi alternativa monteringsplatser:

Mercedes Vito
Mercedes Sprinter
VW Crafter Ford
Transit Custom

Detta gör vi baserat på batteriets placering. Vi upplever att våra GPS-enheter kan ha problem med att få signal när de är monterade direkt på batteriet i ovanstående modeller. Vid frågor, kontakta oss på 719 6 96 62 eller support@keatech.com

1. Kontrollera förpackningen

Börja med att kontrollera att följande ingår:

• GB130MG-enhet
  • Röd ledning med kontakt
  • Svart ledning med kontakt
  • Dubbelhäftande tejp

2. Hitta ditt IMEI-nummer

Hitta International Mobile Equipment Identity (IMEI) -numret på botten av din spårare. Numret är 15 tecken långt.

Du behöver IMEI-numret för att konfigurera GPS-enheten på ditt konto på Keatech Live.

3. Hitta fordonets batteri

Börja med att stänga av fordonet och sätt det i parkeringsläge innan du börjar montera GB130MG.

Hitta sedan fordonets batteri.

Obs: Placeringen av batteriet beror på fordonets modell. Kontrollera i fordonets manual.

4. Anslut GB130MG till fordonets batteri

Nu måste GB130MG anslutas till fordonets batteri:

1. Fäst den röda ledningen till bilens positiva batteripol DC 8-32V.
  2. Fäst den svarta ledningen till negativ pol GND.Tilslutning af sort ledning til negativ pol

4. Aktivera GB130MG

När GB130MG är ansluten till fordonets batteri, starta fordonet för att ge ström till batteriet.

Enheten är aktiverad när LED-lampan ovanför pilen blinkar rött med ett intervall på 2-3 sekunder.

Viktigt: Om GB130MG inte blinkar från LED är det ingen ström till enheten. Prova följande:

• Om ditt fordon har en strömbrytare, stäng av den.
  • Se till att det finns tändning till fordonet.
  • Kontrollera att kablarna på GB130MG är ordentligt anslutna till fordonets batteri.

5. Fäst GB130MG

Efter att du har anslutit GB130MG till fordonets batteri måste GPS-enheten fästas på fordonet.

1. Rengör GB130MG med en trasa.
  2. Sätt den dubbelhäftande tejpen på GPS-enheten som följer med i lådan.
  3. Placera GB130MG på en plan yta med så mycket tillgång till öppen himmel som möjligt.
  4. Pilen på GPS-enheten ska peka i fordonets färdriktning.

Viktigt: Platser där du INTE ska montera GB130MG, eftersom det blockerar GPS-signalen:

• Mitt under fordonet
  • Metalfjädrar
  • Handskfacket
  • Andra metallkapslingar

6. Montering är klar

Du har nu monterat din GB130MG och kan sedan kontrollera om GPS-enheten är aktiv på ditt konto på Keatech Live.

Läs mer: Er GPS enheden aktiv på min konto?

Tips: Om du har frågor om eller problem med monteringen är du alltid välkommen att kontakta oss på:

support@keatech.com