Konfigurera dina enheter

Genom att konfigurera dina enheter, lägger du en solid grund för att hantera din fordonsflotta

Så här konfigurerar du en enhet:

1. Tryck på Inställning.

2. Du hamnar nu på GPS-enheter/live-taggar, där du hittar en lista över samtliga enheter på ert konto.

TIPS: Är listan tom? Det beror troligtvis på ett filter. Ovanför listan finns ett sökfält med en trattikon. Finns det ett nummer på tratten? I så fall ska du klicka på tratten och trycka på Återställ filter. Då borde du kunna se alla enheter.

Om ovanstående inte fungerar kan du kontakta vår Support på telefonnummer 71 96 96 62 eller via support@keatech.com

3. Klicka på den enhet du vill konfigurera. Den kommer att visas som "Ej namngiven (IMEI-nummer)".

4. Du hamnar på fliken Bas. Här har du möjlighet att ange mer information om fordonet/maskinen som GPS är monterad i:

Fordonets namn: Texten som visas på kartan. Se till att namnge utifrån något beskrivande och lätt igenkännbart. T.ex. medarbetarens namn och ev. medarbetarnummer, eller namnet på fordonet/maskinen och ev. nummer.

Bifoga foto: Det finns också möjlighet att ladda upp en bild av fordonet eller maskinen.

Förare: Namnet på medarbetaren som främst är kopplad till fordonet/maskinen. Har ni inga fasta förare kan detta ändras, så att en körningsrapport kan tas fram för föraren över flera fordon.

Motorimmar: Ange detta om det är en maskin. Läs av timräknaren vid montering och ange siffran. Därefter räknar enheten själv timmarna framåt.

Registreringsnummer: Genom att fylla i detta fält hämtar vi uppgifter från Transportstyrelsen och fordonets grunddata fylls i automatiskt. Om fordonet är leasat kommer det även framgå i grunddata när leasingperioden började och slutar.

Miltal: Genom att ange kilometerställningen vid montering av GPS, kan man löpande följa fordonets aktuella kilometerställning.

5. Därefter är det en bra idé att lägga till enheten i en eller flera kategorier. Hur du gör det kan du läsa mer om här: Så skapar du en kategori.

6. När du är nöjd, tryck bara på Spara.